печат върху канаваца

Печат върху канаваца

Печат върху канаваца.

Канаваца или още канава е гъвкав материал, изтъкан от нишки. Материалът е подобен на този, върху който рисуват художниците, като е пригоден да се печата от принтери с висока резолюция. Върху материалът има допълнителен слой (coating), който позволява на мастилото да остане на повърхността, като придава ярки и наситени цветове на изображението. Голямата популярност, която добива канавата е благодарение на ярките цветове, които се възпроизвеждат, текстурата, която придобива изображението, както и все по-голямата прилика на дигитално отпечатаните изображения с картина рисувана от художник. Репродукцията отпечатана върху канава се превръща в нов вид изкуство със собствено наименование (Giclée print). Репродукции, отпечатани върху канава (канаваца) днес красят стените на сгради като Лувъра, Белия дом и др. На канава се печатат и снимки с висока резолюция. Снимка на детето Ви или фотография от последната ваканция. Защо да не украсите стените си или да направите чудесен подарък?

След отпечатването, канавацата се лакира с лак – мат, сатен или гланц, който защитава изображението от напукване по ъглите, от надраскване, влага и прах, както и от УВ лъчи. Можете да сте сигурни, че Вашата семейна снимка ще издържи достатъчно дълго във времето. След този процес канавацата се опъва грижливо върху дървени подрамки с дебелина 2 см, като придобива вид на пано и може да се постави директно на стена без външна декоративна рамка.пана за стени

Актуално при обзавеждането на домове и офиси е и т. нар. сет от канави –пана за стени. Едно изображение е разделено и опънато върху няколко подрамки с разстояние между тях. Това внася модерен елемент в интериора на всеки дом, офис, заведение.

Защо да поръчате печат върху канаваца от Копирен център „Контраст“?

  • Всички канави се произвеждат в България, специално за Вас, след направена поръчка.
  • Канаваца от най-високо качество. Използваме канаваца от най-реномирани производители. Те са смес от памук и полиестер и това Ви гарантира, че канавацата няма да се напука и че няма да се отпусне след време.
  • Всяка канава се печата от професионални принтери за фотография и изобразително изкуство на Canon, с оригинални пигментни мастила, безвредни и без мирис, даващи същевременно дълготрайност, за да може да се радвате дълго на Вашите спомените и любими картини.
  • Грижливо ръчно опъване върху дървена подрамка. Картината е готова за закачане на стена.

Ние от Копирен център Контраст предлагаме два вида печат върху канава:

  1. Канава Стандарт – икономичен вариант – канава Roma – 340 гр. канава подходяща за интериорни декорации, снимки, колажи, репродукции, портрети и други. Канавата се нуждае от лакиране, за да издържи по-дълго във времето. Можете да разгледате цените и да направите онлайн поръчка тук.
  2. Канава Премиум – Канава Crystallyne – 440 гр. плътна памучна канава, произведена в САЩ – подходяща за репродукции на картини, снимки от фотосесии и въобще за върхово качество за отпечатване на висококачесвтени изображения. Цените за различните размери печат върху канава – Премиум, можете да видите на онлайн платформата ни за поръчки: https://photopis.bg

Имате снимка и искате да знаете в какъв размер може да бъде отпечатана на канава? Или искате да поръчате?