Сканиране

Сканиране и дигитализация на техническа документация

Сканиране и дигитализация на техническа документация.

Копирен център „Контраст“ Ви предлага както сканиране на докумети А4 и А3 формат, така и широкоформатно черно-бяло и цветно сканиране на чертежи, скици и карти с ширина до 1020 мм (40“) и неограничена дължина.  Резолюцията на сканираните изображения е до 600 dpi. Видът на сканираните файлове може да бъде .tiff, .jpg, .pdf.

Копирният център разполага с високоскоростни скенери до А3 формат, които имат възможност да сканират едновременно от двете страни на оригинала (еднопасово двустранно сканиране). Това значително намалява времето за сканиране, като се запазва високото качество на сканираните документи. Скоростта на скенера е 200 оригинала за минута.

Форматно сканиране.

БройА4А3
1 до 10 бр0,40 лв./бр.0,80 лв./бр.
11 до 30 бр.0,20 лв./бр.0,40 лв./бр.
31 до 100 бр.0,10 лв./бр.0,20 лв./бр.
над 100 бр.0,05 лв./бр.0,10 лв./бр.

сканиране на чертежиВсе повече наши клиенти – фирми, архитектурни и проектантски бюра, както и общини и организации, прибягват до създаването на т.нар. дигитален архив. Техническа, архитектурна, корабна и друг вид широкоформатна документация се сканира в pdf формат, като се запазва форматът на сканираните изображения и тяхната поредност. Всяка папка се превръща във файл със съответното наименование. Какви предимства има създаването на дигитален архив за Вас?

  • Забравете за прашните папки в офисите. Създаването на електронен архив ще Ви освободи много място.
  • Възможност за каталогизиране на документите и бързото им намиране. Намирането на документ по име е на един клик с мишката.
  • Няма нужда да се притеснявате за стареенето на хартията или загубата или унищожаването на хартиен документ от неправилно съхранение.
  • Възможност някой документи (карти, скици) да бъдат използвани в софтуерни продукти.
  • Увеличавате ефективността.

Широкоформатно сканиране

 Резолюция до 300 dpiРезолюция над 300 dpi
Черно-бяло4,00 лв./кв.м.7,00 лв./кв.м.
Цветно6,00 лв./кв.м.10,00 лв./кв.м.

Екипът на Копирен център „Контраст“, ще Ви помогне с качествена обработка на широкоформатните сканирани изображения, с цел електронния вид на документа да е максимално близо до оригинала.

Всички цени са с включен ДДС.